Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κυανή Ακτή


Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Καινοτόμων δραστηριοτήτων που υλοποιεί το σχολείο μας τη σχολική χρονιά 2012-13, πραγματοποίηθηκε Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Ν. Γαλλία, το χρόνικό διάστημα από 6 έως 9 Μαρτίου 2013. Το τετραήμερο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώθηκε σε συνεργασία (σύμπραξη) με το 5ο Γυμνάσιο Περιστερίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Γαλλικής γλώσσας, και των παρακάτω προγραμμάτων:
  • Περιβαλλοντικού  με θέμα «το νερό»
  • «Πάμε Σινεμά;» Πολιτιστικό             
  • «Στηρίζομαι στα πόδια μου» Αγωγής υγείας. 
 Νίκαια (Nice)
Η Νίκαια ιδρύθηκε τον 4ο π.χ. αιώνα από τους Φωκιείς, οι οποίοι αναζητώντας πρώτες ύλες για τη βιοτεχνία και το εμπόριό τους δημιούργησαν εμπορικούς σταθμούς στη Ν. Γαλλία. Το όνομα της πόλης ετυμολογικά προέρχεται από τη θεά «Νίκη». Η πιο γνωστή πλατεία της πόλης είναι η πλατεία Massena. Στην πλατεία αυτή υπάρχουν επτά αγάλματα που αναπαριστούν τις επτά ηπείρους. Το βραδυ τα αγάλαματα αυτά φωτίζονται με διαφορετικό χρώμα το καθένα. Η λεωφόρος που βρίσκεται κατά μήκος της θάλασσας ονομάζεται Avenue de Promenade des Anglais. Το όνομά της το πήρε από τους Άγγλους τουρίστες που σνέρρεαν στην πόλη και την ανέδειξαν ως τουριστικο θέρετρο.

 
  
     Το καρναβάλι της πόλης στην πλατεία Massena                     


   
Η Παλιά Πόλη της Νίκαιας
                                       













Πανοραμική θέα από το λόφο πάνω από την Παλιά Πόλη
Στο βάθος διακρίνεται η λεωφόρος Promenade des Anglais


Τεχνητός καταρράκτης στο λόφο της πόλης



Το μουσείο μοντέρνας τέχνης




Ωκεανογραφικό Μουσείο Μονακό
Το Ωκεανογραφικό Μουσείο του Μονακό ιδρύθηκε το 1910 από τον πρίγκηπα Αλβέρτο Α΄ που ήταν ωκεανογράφος. Διευθυντής του διατέλεσε για πολλά χρόνια ο διάσημος ωκεανογράφος  Ζακ υβ Κουστώ.
















Μονακό (Monaco)
 Το Μονακό είναι ένα μικρό ανεξάρτητο κρατίδιο της Δυτικής Ευρώπης το οποίο βρίσκεται στις γαλλικές ακτές της Μεσογείου, 14 χλμ από την πόλη της Νίκαιας. Η δυναστεία που διοικεί το Μονακό είναι η οικογένεια Γκριμάλντι. Η οικογένεια Γκριμάλντι κατάγεται από το Γκριμάλντο ένα Γενοβέζο πολιτικό κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών. Η κατάληψη του κρατιδίου έγινε με ένα κόλπο του πρώτου πρίγκηπα των Γκριμάλντι, ο οποίος μεταμφιεσμένος σε μοναχό ζήτησε άσυλο για τη νύχτα στο κάστρο και έτσι βρήκε την ευκαιρεία να ανοίξει την πόλη για τους στρατιώτες του.






Στο Μονακό, λόγω έλλειψης χώρου, κατασκευάζουν πολυόροφα κτήρια, οι ταράτσες των οποίων γίνονται χώροι πρασίνου.



Ο καθεδρικός ναός του Μονακό




Jardin Exotique
Το μικροκλίμα του κήπου, καθώς και το έδαφος, ευνοεί την ανάπτυξη τροπικών φυτών.


Έζ (Eze)
Εργοστάσιο παρασκευής αρώματων και καλλυντικών.











Αντίμπ (Antibes)
Το όνομα της πόλης προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό όνομα Αντίπολις και ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα π.χ. από τους Φωκιείς. Σημαντικο αξιοθέατο της πόλης είναι του Μουσείο Πικάσο που στεγάζεται στον Πύργο των Γκριμάλντι.



Μπιότ (La Verrerie de Biot)








Μεσσαιωνικό χωριό Saint Paul de Vence
Το χωριό των καλλιτεχνών και των γκαλερί






























Οι μαθητές απεικονίζουν τα συναισθήματά τους:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου